STANDARDIEN HAKU

Hakutoiminnon avulla voit etsiä rakennustuotteita koskevia harmonisoituja tuotestandardeja ja niihin liittyviä tietoja (mm. soveltamisala, standardeihin liittyvät kansalliset soveltamisstandardit, standardointiryhmä, tekninen komitea). Haku kohdentuu standardien otsikoihin, soveltamisaloihin ja standardien tietoihin. Voit myös rajata hakua suodattamalla toimialayhteisön tai teknisen komitean mukaan. Mikäli standardia on korjattu erillisellä korjausjulkaisulla (AC), hakutuloksiin listautuvat standardin lisäksi korjaukset.

SFS-EN 12050-3:2015

tammi 9, 2023 | CEN/TC 165, METSTA, Standardit

Jäteveden kiinteistökohtaiset pumppaamot. Osa 3: Kiinteistön sisäiset pienpumppaamot

Sorttiavain 12050
Standardin soveltamisala Tämä eurooppalainen standardi koskee kiinteistön sisäisiä, ei-kaupallisia talousjäteveden tai harmaaveden pienpumppaamoita, jotka sijaitsevat ylivuototason alapuolella.
HUOM. Pienpumppaamo tarkoittaa, että käyttäjämäärä on pieni ja pumppaamo sijaitsee samassa tilassa kuin sitä käyttävä saniteettikaluste1, jotka on asennettu standardin EN 12056-1 mukaisesti ja joiden suunnitelmat ja laskelmat ovat standardin EN 12056-4 mukaisia.
Tämä eurooppalainen standardi koskee talousjätevedelle suunniteltuja pienpumppaamoita, joiden yhteydessä on käytettävissä toinen, ylivuototason yläpuolella sijaitseva WC, ja jotka eivät käsittele vettä kuin yhdestä WC:stä johon pumppaamo on suoraan liitetty (etäisyys enintään 0,5 m), ja yhdestä käsienpesualtaasta, yhdestä suihkusta ja yhdestä bideestä, joihin ei ole liitetty muita saniteettikalusteita suoraan tai epäsuorasti.
Tämä eurooppalainen standardi koskee myös harmaavedelle suunniteltuja pienpumppaamoita, joihin on liitetty enintään yksi käsienpesuallas tai keittiöallas, sekä yksi lisälaite kuten kylpyamme tai pyykinpesu tai suihku tai astianpesukone tai urinaali. Muita saniteettikalusteita ei saa olla suoraan tai epäsuorasti liitettynä.
Tämä eurooppalainen standardi sisältää yleiset vaatimukset, yleiset rakenne- ja testausperiaatteet, sekä tietoa materiaaleista.
Rakenne- ja testausvaatimukset kiinteistön sisäisten talousjäteveden pienpumppaamoiden yksisuuntaventtiileille on esitetty standardissa EN 12050-4.
Tätä eurooppalaista standardia ei voida soveltaa kiinteistön sisäisille talousjäteveden pienpumppaamoille, joissa WC huuhdellaan painehuuhtelulla.
Tuotenumero 542793
Tuotteen käyttökohteet METSTA/SR 165 Viemäröintitekniikka
CENin julkaisupäivämäärä 2015-03-18
SFS:n vahvistuspäivämäärä 2015-04-27
Tekninen komitea CEN/TC 165
Toimialayhteisö METSTA
Toimialayhdyshenkilö Tuire Tommila
Tuoteryhmät
Soveltamisstandardit
Lisätietoja
Verkkokauppa https://sales.sfs.fi/julkaisu.html.stx?id=542793
SFS-EN 12050-3:2015