STANDARDIEN HAKU

Hakutoiminnon avulla voit etsiä rakennustuotteita koskevia harmonisoituja tuotestandardeja ja niihin liittyviä tietoja (mm. soveltamisala, standardeihin liittyvät kansalliset soveltamisstandardit, standardointiryhmä, tekninen komitea). Haku kohdentuu standardien otsikoihin, soveltamisaloihin ja standardien tietoihin. Voit myös rajata hakua suodattamalla toimialayhteisön tai teknisen komitean mukaan. Mikäli standardia on korjattu erillisellä korjausjulkaisulla (AC), hakutuloksiin listautuvat standardin lisäksi korjaukset.

SFS-EN 16240:2014

tammi 31, 2023 | CEN/TC 128, RTT, Standardit

Valoaläpäisevät tasaiset ja umpinaiset polykarbonaattilevyt sisä- ja ulkokäyttöön katoissa, seinissä ja alakatoissa. Vaatimukset ja testimenetelmät

Soveltamisstandardi
Standardin soveltamisala fi Tässä eurooppalaisessa standardissa määritellään vaatimukset valoaläpäiseville tasaisille ja umpinaisille polykarbonaattilevyille, joita käytetään sisä- ja ulkokäyttöön seinissä, katoissa sekä alakatoissa.
Tämän eurooppalaisen standardin soveltamisalaan kuuluvat suulakepuristetut valoaläpäisevät tasaiset ja umpinaiset polykarbonaattilevyt, joiden vähimmäispaksuus on 2 mm ja joissa on tai ei ole polykarbonaattipohjaisiin tai muihin materiaaleihin perustuvia yhtenäisiä funktionaalisia kerroksia (esim. pinnoite, samanaikaisesti suulakepuristettu kerros).
Tässä eurooppalaisessa standardissa määritellään myös polykarbonaattilevyjen vaatimustenmukaisuuden arvioinnissa tarvittavat testimenetelmät ja levyjen merkintä.

Standardin soveltamisala en This European Standard specifies the requirements for light transmitting flat solid polycarbonate (PC) sheets for internal and external use in walls, roofs and ceilings.
This European Standard applies to light transmitting flat extruded solid PC sheets of minimum thickness 2 mm, without or with uniform functional layers (e.g. coating, co-extruded layer) made from PC-based or other materials.
It also specifies the test methods needed for the evaluation of conformity and marking of the sheets.
CENin julkaisupäivämäärä 2013-12-04
SFS:n vahvistuspäivämäärä 2014-01-27
Tekninen komitea CEN/TC 128
Toimialayhteisö RTT
Standardointiryhmä RTT/SR 010 Epäjatkuvat vesikatteet CEN/TC 128, RTT/SR 010/SC 11 Sandwich-paneelit
Toimialayhdyshenkilö Juha Luhanka
Tuoteryhmät 83.140.10
91.060.10
90.032.60
Lisätietoja AVCP-luokka 1 palokäyttäytymisvaatimuksia (luokat A1, A2, B ja C, kun palosuojakäsittely)
AVCP-luokka 3 palokäyttäytymisvaatimuksia (luokat A1, A2, B, C, kun ei palosuojakäsittelyä, sekä luokat D ja E)
AVCP-luokka 4 kun palokäyttäytymistä ei tarvitse testata
Verkkokauppa https://sales.sfs.fi/julkaisu.html.stx?id=549268
SFS-EN 16240:2014